Apulanta boikotoi jälleen Emma-gaalaa – ei noutanut palkintoaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Äänite- ja kuvatallennetuottajat ry. jakaa tänä iltana Emma-palkintoja musiikin parissa ansioituneille jäsenilleen. Palkittujen joukossa oli viime vuotiseen tapaan myös Apulanta.

Supersuosittu kotimainen rockyhtye ei kuitenkaan suostunut saapumaan Emma-gaalaan. Sama toistui myös tänään, kun yhtyeen Kuutio-albumi palkittiin viime vuoden parhaana rock-albumina. Viime vuonna yhtye vahvisti lisäksi boikotoineensa tapahtumaa.

Ennen viime vuotta Apulanta ei saanut ainuttakaan Emma-palkintoa, vaikka sen levyt olivat pitäneet hallussaan Suomen virallisen albumilistan ykkössijaa jopa 18 viikkoa yhteen menoon. Apulantaa ei ole aiemmin palkittu, koska sen oma levy-yhtiö ei ole ollut ÄKT ry:n jäsen. Levy-yhtiön vaihdon jälkeen yhtye palkittiin nyt jo toista vuotta peräkkäin.

Apulanta loisti kuitenkin viime vuotiseen tapaan poissaolollaan palkintogaalassa, ja yhtyeen puolesta palkinnon noutivat vauhdikkaat cheerleaderit. Yhtye ei esittänyt myöskään videotervehdystä, kuten muut voittajat, jotka eivät päässeet paikalle. Takavuosina Toni Wirtanen on nimittänyt Emma-gaalaa myös ”sisäpiirin suihinotoksi”, mutta viime vuonna kanta oli jo hieman leppeämpi.

– Joka tapauksessa vaikka tänä vuonna meille olikin laitettu aika monta ehdokkuutta noihin eri sarjoihin, ei se silti paranna koko instituution kuvaa silmissämme. Poikien kanssa jätettiin nuo kinkerit suvereenisti väliin, Toni Wirtanen kertoi viime vuonna yhtyeen verkkosivustolla.