Kohututkimus: Näillä artisteilla on tyhmimmät fanit!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa tehdään paljon erilaisia tutkimuksia, mutta nyt yksi niistä on noussut ylitse muiden ainakin mielenkiintoisuutensa johdosta. Virgil Griffinin ideoimassa tutkimuksessa selvitettiin kenellä artistilla on fiksuimmat ja tyhmimmät fanit.

MusicThatMakesYouDumb -niminen tutkimus suoritettiin opiskelijoiden parissa, kun heitä pyydettiin kirjoittamaan koepapereihinsa myös oman suosikkiartistinsa nimi sekä kuuntelemansa musiikkityyli. Näin tutkimuksessa päästiin vertailemaan suoraan opiskelijoiden koetuloksia heidän suosikkiartisteihinsa ja musiikkityyleihin.

Tulokset olivat mielenkiintoisia, sillä r&b-tähti Beyoncen suosikikseen ilmoittaneet opiskelivat olivat tutkimuksen mukaan toiseksi tyhmimpiä. Kaikkein heikoimmat koetulokset tulivat kuitenkin niiden kynästä, jotka ilmoittivat suosikikseen hiphop-tähti Lil Waynen. Musiikkityyleistä soca, reggaeton ja yllättäen myös gospel olivat heikoimmin menestyneiden musiikkia.

Toisessa ääripäässä Beethovenin fanit olivat ylivoimaisesti fiksuimpia. Parhaiten kokeissa menestyneiden suosikkiyhtyeitä olivat myös muiden muassa Radiohead, Counting Crows, Bob Dylan, Beck ja U2. Musiikkityyleistä techno ja klassinen olivat tutkmuksen mukaan fiksuimpien opiskelijoiden suosimaa musiikkia.