Hiphop-tähti Xzibit keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen hip hop -artisti Xzibit tekee ensiesiintymisensä Suomessa maanantaina 27. huhtikuuta. Keikan näyttämönä toimii Helsingin Kamppiin maaliskuussa avattava klubi The Circus.

Xzibit, oikealta nimeltään Alvin Nathaniel Joiner, syntyi syyskuussa 1974 Detroitissa, Yhdysvalloissa. Hän aloitti uransa muusikkona Likwit Crew’ssa vuonna 1994 ja esiintyi King Tee:n levyllä – IV Life, kappaleella Free Style Ghetto. Xzibitin tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa: Alkaholik, Get Your Walk On, Hey Now, Paparazzi ja X.

Vuoden 1995 aikana Xzibit oli kiertueella Likwit Crewn kanssa ja sai sopimuksen levy-yhtiö Loud Recordsiin, jonka kautta hän julkaisi debyyttialbuminsa At the Speed of Life. Hänen ensimmäinen läpimurtohittinsä oli Paparazzi, joka saavutti Billboardin Hot 100 -listalla sijan 86.

Xzibitin  myydyin albumi Restless, on myynyt pelkästään Yhdysvalloissa yli 1,5 miljoonaa kappaletta ja hän julkaisee uuden seitsemännen studioalbuminsa kuluvan vuoden aikana. Xzibit on musiikkiuransa ohella näytellyt lukuisissa Hollywood-elokuvissa, kuten 8 mile, xXx: State of the Union ja Gridiron Gang. Kuluvan vuoden aikana hänet nähdään mm. elokuvissa Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, Fast & Furious ja Fencewalker. Hän toimii myös legendaarisen Pimp My Ride -ohjelman juontajana.