Fast & Furious

Elokuvat · Stara.fi

2000-luvun autoleffojen menestyssarja The Fast And The Furious palaa nyt valkokankaalle jo neljännellä osallaan. Ensimmäisen leffan menestystä ei onnistuttu toistamaan kahdella riisutulla välimallin jatko-osalla ja niiden puolivillaisilla tähdillä, joten nyt mukaan on haalittu lähes sama tiimi kuin ensimmäisessä leffassa.

Elokuvan nimi on nyt lyhentynyt muotoon Fast & Furious, mutta meno on pääosin sama kuin esikoisessakin. Los Angelesiin palannut Dom Toretto (Vin Diesel) menettää hyvän ystävänsä (Michelle Rodriguezin) epäselvissä olosuhteissa. Hän ryhtyy selvittämään tapahtunutta, mutta ei tiedä että hänen vihamiehensä Brian O’Conner (Paul Walker) tutkii jo samaa asiaa. Miesten pitää kuitenkin yhdistää voimansa saattaakseen tekijät edesvastuuseen.

Elokuvan ohjaus on onnistunut hienosti ja erityisesti värimaailma on tyylikäs. Käsikirjoitus on kuitenkin ennalta-arvattava ja hieman tylsähkö, mutta vauhti ja nitro korvaavat laadun. Vin Dieselin ultracooleus menee tosin liian pitkälle ja se tuo uskottavuusongelman.

Fast & Furious tarjoaa päätähuimaavaa vauhtia ensisekunneista lopputeksteihin saakka, mutta mukana on myös ripaus romantiikkaa. Tässä lienee paras autoleffa sitten ykkösosan.

Genre: Toiminta

Ohjaus: Justin Lin

Pääosissa: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, John Ortiz, Laz Alonso, Gal Gadot, Shea Whigham, Tego Calderón

Ensi-ilta: 10.4.2009

Kesto: 1:47

Pisteet 4/5