Merirosvoradio

Elokuvat · Stara.fi

Radioaalloilla syntyi erityisesti Britanniassa merkittäviä kapinaliikkeitä 1960-luvun loppupuolella, kun yleisradioyhtiö BBC soitti vain pari tuntia rockia ja poppia viikossa. Kansa kuitenkin janosi uutta hittimusiikkia, joten aika oli otollinen piraattiradioille.

Kansainvälisiltä vesiltä operoineet merirosvoradiot saivat jättimäisen suosion ja niiden ympäri vuorokauden soittamaa rockia ja poppia kuunteli parhaimmillaan jopa puolet briteistä. Hallitus ei kuitenkaan pitänyt moisesta kansakunnan moraalin rappiosta. Tämä elokuva kertoo brittihallituksen pyrkimyksistä vaientaa mereltä käsin toiminut monin tavoin moraaliton ja seksiä tihkuva Radio Rock.

Koulusta erotettu Carlin (Tom Sturridge) muuttaa kummisetänsä Quentinin (Bill Nighy) luo merirosvoradiota pyörittävälle alukselle. Siellä hän saa elämänsä kokemukset niin päihteistä kuin seksistäkin. Lopulta hän alkaa uskoa, että musiikin, bileiden, seksin ja päihteiden täyttämältä laivalta voisi löytyä jotain muutakin hänen elämälleen tärkeää. Hallitus tekee kuitenkin kaikkensa, jotta moinen rappio saadaan kitkettyä mahdollisimman nopeasti.

Elokuva kertoo hauskan tarinan piraattiradioiden aikakaudelta 60-luvun rockin ja popin klassikoiden sävyttämänä. Eläväiset ja monisäikeiset sivujuonteet tuovat perustarinaan oman hauskan lisänsä. Lisäksi leffasta löytyy vuoden paras yksittäinen juonenkäänne sitä sen tarkemmin tässä yksilöimättä. Nostalgiaa tihkuva leffa vannoo vapaan radion ja rock’n’rollin nimeen.

Genre: Komedia

Ohjaus: Richard Curtis

Pääosissa: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Tom Sturridge, Gemma Arterton, Emma Thompson, Nick Frost, Kenneth Branagh

Ensi-ilta: 17.4.2009

Kesto: 2:17

Pisteet 4/5