Miss California -skandaali paisuu edelleen, katso video

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa kruunattiin pari päivää sitten uusi Miss USA. Finaalilähetyksessä Kalifornian edustaja Carrie Prejean antoi lausunnon, joka on saanut aikaan nopeasti paisuneen skandaalin.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi kisassa sijoittuneelta Prejeanilta kysyttiin haastattelussa hänen mielipidettään homoavioliittoihin. Kysymyksen missille esitti suorassa lähetyksessä julkkisbloggaaja Perez Hilton. Neitokaisen vastaus ei ollut varsin vapaamielisille kalifornialaisille tarpeeksi missimäisen ympäripyöreä, sillä Carrie ilmoitti vastustavansa homoliittoja.

– Elämme maassa, jossa voit valita liiton saman sukupuolen edustajan kanssa tai vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Minun maassani, minun perheessäni, uskon että avioliiton tulisi olla miehen ja naisen välinen, mutta en halua loukata ketään. Siten minut kasvatettiin ja siksi uskon, että sen pitäisi olla miehen ja naisen välinen, Miss California Carrie Prejean totesi. Katso video tästä.

Lausunto sai nopeasti aikaan runsaasti mielenilmauksia puolesta ja vastaan. Nyt kuitenkin myös Miss California USA -ohjelman vastaava tuottaja Keith Lewis on joutunut ottamaan lausuntoon julkisesti kantaa. Hän kertoi Perez Hiltonin blogissa olevansa pahoillaan Prejeanin lausunnosta.

– Miss California USA -ohjelman tuottajana olen henkilökohtaisesti pahoillani ja loukkaantunut, että Miss California USA 2009 uskoo avioliiton olevan vain miesten ja naisten välinen oikeus. Uskon, että osavaltioiden tulee itse voida päättää asiasta, mutta hallituksen ei tulisi enää mahdollistaa kenenkään kriminalisointia, Keith Lewis lausui.

Tuottajan lisäksi Miss USA -kilpailun järjestäjät, monet julkkikset ja jopa entiset Miss USA -voittajat ovat sanoituneet julkisesti irti Prejeanin mielipiteestä. Asiaa on puitu eilen myös lukuisissa televisio-ohjelmissa.