State Of Play

Elokuvat · Stara.fi

Poliittisia trillereitä ilmestyy elokuvateattereihin tasaisin väliajoin. Harvemmin niissä kuitenkaan yhdistellään juonta samanaikaisesti sekä rankkoihin rikoksiin että tutkivaan journalismiin. Näin tekee kuitenkin State Of Play, joka onnistuu nivomaan nämä kolme genreä harvinaisen onnistuneesti toisiinsa.

Kongressiedustaja Stephen Collins (Ben Affleck) johtaa valiokuntaa, joka tutkii suuren yritysryppaan epäilyttäviä toimia puolustushallinnon ulkoistamisessa. Pelissä on 40 miljardin vuosibudjetti, joten yhtiö haluaa vaientaa kritiikin hinnalla millä hyvänsä. Pian Collinsin kaunis avustaja kuolee epäselvissä olosuhteissa ja taustalta paljastuu kongressiedustajan ja avustajan suhde.

Collinsin ystävä, journalisti Cal McCaffrey (Russell Crowe), ryhtyy tutkimaan asiaa puhdistaakseen ystävänsä maineen. Pian hän huomaa kuitenkin outoja yhtäläisyyksiä tapauksen ja edellispäivänä sattuneen kaksoissurman välillä. Syvemmälle päästessään tapauksen taustalta alkaa pala palalta paljastua massiivinen salaliitto, jota tutkiessaan Cal asettaa itsensä ja avustajansa Dellan (Rachel McAdams) hengenvaaraan. Päätoimittaja Cameron (Helen Mirren) vaatii kuitenkin herkullista juttua deadlineen mennessä.

Elokuvan tarina on rakennettu esimerkillisen onnistuneesti, sillä trilleri tarjoaa yllättäviä juonenkäänteitä toisensa perään olematta kuitenkaan absurdi. Elokuvan ohjaus on genrensä keskitasoa, joskin ihan näyttävää sellaista. Casting on omaa luokkaansa, sillä mukaan on saatu harvinaisen nimekäs joukko Hollywoodin kärkinimiä. Tiivistunnelmainen trilleri onnistuu yhdistämään rikoksen, politiikan ja lehdistön maailman tyylikkäästi toisiinsa.

Genre: Draama / jännitys

Ohjaus: Kevin MacDonald

Pääosissa: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Jason Bateman, Robin Wright Penn, Viola Davis, Jeff Daniels, Helen Mirren

Ensi-ilta: 1.5.2009

Kesto: 2:08

Pisteet 4/5