Hannah Montana : The Movie

Elokuvat · Stara.fi

Tällä hetkellä maailman menestynein teinitähti Miley Cyrus on noussut miljoonien teinityttöjen suosikiksi musiikkiurallaan ja erityisesti myös suositun Hannah Montana -televisiosarjansa ansiosta. Nyt neitokaisen uraa ja Disneyn teinibrändiä pönkitetään täyspitkällä elokuvalla.

Elokuva kertoo kaksoiselämää viettävän Hannah Montanan (Miley Cyrus) elämän käännekohdasta, jolloin hänen elämänsä kaksi eri puolta kohtaavat. Siviili-minä Miley Stewart on tavallinen teinityttö, joka joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan supersuosittuun poptähti-minään Hannah Montanaan. Kaksoiselämän viettäminen ei ole helppoa.

Isä (Billy Ray Cyrus) vie neitokaisen maalle lapsuudenkotiinsa, jossa hänellä on aikaa pohtia suhdettaan supertähteyteen. Maaseudulla Miley tapaa isoäitinsä sekä mukavan pojan, johon Miley voisi vaikka ihastua. Poika ei kuitenkaan perusta Hannah Montanasta. Maaseudun idylliä uhkaa ilkeän liikemiehen kauppakeskushanke, jota vastustamaan tarvitaan rahaa. Siihen voisi auttaa vaikkapa Hannah Montanan konsertti, mutta omiensa parissa Mileyn on vaikea pitää salaisuutensa sisällään.

Hannah Montana: The Movie on kepeä musiikkielokuva, jonka käsikirjoitus on uhrattu brändin pönkittämiselle ja Mileyn levymyynnille. Käsiksessä on myös monia uskottavuusongelmia, kun esimerkiksi isä laulaa ulkoa kappaleen, jota ei ole koskaan aiemmin kuullut. Elokuvan tähdistä jo vuosia ammatikseen näytellyt Miley Cyrus toimii hienosti, mutta hänen isänsä – myös todellisessa elämässä – töksäyttelee kornia dialogiaan kuin puupökkelö. Vierailevina tähtinä vilahtavat Mileyn ystävä Taylor Swift ja supermalli Tyra Banks.

Amerikkalaista maalaisromantiikkaa tihkuva ja hyväntuulinen Hannah Montana -elokuva toimii mainiosti osana brändiä ja markkinointikoneistoa, mutta itsenäisenä elokuvana se tuntuu lähinnä päälleliimattulta kliseekoosteelta.

Genre: Komedia

Ohjaus: Peter Chelsom

Pääosissa: Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso, Moises Arias, Melora Hardin, Margo Martindale, Barry Bostwick, Peter Gunn, Lucas Till, Vanessa Williams, Adam Gregory, Billy Ray Cyrus

Ensi-ilta: 1.5.2009

Kesto: 1:44

Pisteet 2/5