Hugh Jackman: ”Permanentti oli viedä minulta Wolverinen roolin!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittua X-Men -elokuvaa ja sen Wolverine -jatko-osaa tähdittänyt näyttelijä Hugh Jackman on paljastanut, että menestysrooli oli mennä häneltä sivu suun.

Australialaissyntyinen näyttelijä oli nimittäin ottanut itselleen permanentin juuri ennen ensimmäisen X-Men -elokuvan koekuvauksia. Yhdeksän kuukautta ennen kuvausten alkamista suoritetuissa koekuvauksissa rooliin valittiin alunperin brittinäyttelijä Dougray Scott. Huonon menestyksensä syyksi Jackman epäilee permanenttiaan.

– Tein silloin samaan aikaan Oklahoma-musikaalia Lontoossa. Esitin Curlyn roolia ja minulla oli hiuksissani permanentti. Laitoin koekuvauksissa hatun päähäni ja puolivälissä koekuvausta ohjaaja pyysi minua ottamaan hatun päästäni, koska ei hän ei voinut nähdä Wolverinea lippalakki päässä, Hugh Jackman kertoi.

– Luin pari repliikkiä ja niiden jälkeen ohjaaja sanoi ”Laita hattu takaisin päähäsi – heti!”

Jackmania ei valittu Wolverinen rooliin, mutta lopulta hänelle sattui onnekas tilanne, kun Dougray Scott oli mukana Tom Cruisen Mission Impossible -elokuvassa, jonka kuvaukset myöhästyivät eikä Scott ehtinyt siten mukaan X-Men -elokuvien kuvauksiin. Rooliin valittiin varasijalta Jackman ja loppu onkin historiaa.