Nolo tilanne: Susan Boylen puhe tekstitettiin Yhdysvalloissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Talent-sensaatio Susan Boyle on noussut niin suureksi tähdeksi, että myös amerikkalaiset mediat haluavat hänet vieraakseen niin televisioon kuin radioonkin. Hän ei suostunut presidentti Barack Obaman illalliselle, mutta on nyt esiintynyt Oprah Winfreyn keskusteluohjelmassa.

48-vuotiaan sinkkutähden eilen esitetty vierailu maailman suosituimpiin lukeutuvassa televisio-ohjelmassa sujui hyvin, mutta amerikkalaiset televisiopomot asettivat Boylen noloon asemaan. Hänen skottiaksentilla puhumansa englanti oli nimittäin päätetty tekstittää, jotta amerikkalaiset ymmärtäisivät mitä Boyle sanoi. Tilannetta voisi verrata siihen, että turkulaisen puhetta tekstitettäisiin savolaisille.

Tekstitys oli mukana ennakkoon tallennetussa haastattelussa, mutta sen jälkeen Susan Boyle nähtiin myös suorassa lähetyksessä satelliitin välityksellä kotoaan. Suoraa osuutta ei luonnollisestikaan tekstitetty. Studiosta käsin hänelle esittivät kysymyksiään Oprah Winfrey ja Talent-tuomari Simon Cowell.