Lady Gaga haukkuu playback-artistit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Popmaailman kärkinimien joukkoon kahden ensimmäisen hittinsä voimalla noussut Lady Gaga on ryhtynyt moralisoimaan artisteja, jotka käyttävät taustanauhoja keikoillaan. Näihin tähtiin lukeutuvat myös esimerkiksi Madonna ja Britney Spears.

Lady Gaga on nyt vannonut, ettei tule koskaan käyttämään taustanauhoja keikoillaan, olivat hänen koreografiansa sitten kuinka raskaita tahansa. Hänen mielestään taustanauhoja käyttävät artistit eivät ole lainkaan oikeita artisteja. Gagan mukaan faneilla on oikeus live-esitykseen, sillä he ovat kuulleet hänen studiolaulunsa jo levyltä.

– En koskaan edes harkitsisi sellaista. Keikan koko pontti on minussa, ja jos haluat olla paras sinun pitää vi**u olla se paras. Jos haluat olla huipulla, sinun pitää voida tehdä kaikki ne jutut, koska on etuoikeus saada tehdä musiikkia päivittäin, Lady Gaga kertoi Daily Express -lehden mukaan.

Lukuisten muiden tähtien lisäksi esimerkiksi Madonna ja Britney Spears käyttävät keikoillaan taustanauhoja tukenaan vedoten juuri tanssiliikkeiden rasittavuuteen. Madonna jäi taannoin kiinni taustanauhan käytöstä kaatuessaan kesken kappaleensa. Hänen laulunsa jatkui, vaikka mikrofoni oli pois suun edestä. Uusista tähdistä täysin livenä puolestaan laulaa Lady Gagan lisäksi myös muiden muassa Katy Perry.