Steen1 lämmittelee Ghostface Killahia – nimi vaihtuu?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Nosturissa 27. toukokuuta esiintyvän yhdysvaltalaisen hiphop-artisti Ghostface Killahin lämmittelijäksi on kiinnitetty poliittisesti aktiivinen ja kantaaottavista sanoituksistaan tuttu Steen1.

Maaliskuun lopulla julkaistu Steen1:n levytrilogian viimeistelevä Runoja kontrollihuoneesta -albumi tulee todennäköisesti jäämään miehen viimeiseksi tuotokseksi Steen1 -artistinimellä. Annettujen ennakkotietojen mukaan esimerkiksi kirjailijana, toimittajana ja eduskuntavaaliehdokkaanakin vaikuttanut Seppo Lampela tunnettaisiin tulevaisuudessa artistinimellä Liekehtivä Sikiö.

Illan pääesiintyjä Ghostface Killah, oikealta nimeltään Dennis Coles, on kuulunut Wu-Tang Clanin kantaviin voimiin kokoonpanoon uran alkuajoista lähtien. Artisti on ollut mukana esimerkiksi Wu-Tang Clanin avainteoksilla Enter The Wu-Tang Clan, Wu-Tang Forever ja 8 Diagrams sekä julkaissut seitsemän sooloalbumia.

Wu-Tang -kollega RZA:n tuottama Ghostface Killahin soolodebyytti Ironman ilmestyi vuonna 1996. Levyn soundimaailma jatkoi Wu-Tang Clanille tyypillisiä synkkiä tunnelmia, mutta mukana oli myös runsaasti vanhoja soul- ja funk-sampleja. Jatkoa saatiin odottaa neljä vuotta, jolloin ilmestynyttä Supreme Clientele -albumia pidetään artistin merkittävimpänä tuotoksena.

Sittemmin Ghostface Killah on julkaissut levyjä lähes vuosittain ja miehen viimeisin studioalbumi The Big Doe Rehab ilmestyi loppuvuodesta 2007. Muiden levytystensä ohella Ghostface Killah on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Missy Elliotin, J Dillan, MF Doomin ja lukuisten Wu-Tang -räppärien kanssa.