Yhdysvaltojen missiskandaali paisuu edelleen – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen missimaailmaa parin viikon ajan ravisuttanut missiskandaali oli saada jo päätöksensä eilen illalla, kun Miss USA -kilpailun oikeudet omistava Donald Trump päästi sääntöjä rikkoneen ja missipomoille valehdelleen Miss California Carrie Prejeanin pälkähästä. Missi ei menettänyt kruunuaan, mutta skandaali paisuu edelleen.

Nyt Trumpia syytetään epäreilusta toiminnasta, sillä aiemmin vastaavista sääntörikkomuksista misseiltä on viety kruunu ja titteli. Miljonääri itse perusteli kohupäätöstään sillä, että ”Nyt eletään 2000-luvulla”. Erityisesti Miss Nevada -tittelinsa vuonna 2006 menettänyt Katie Rees on nyt syyttänyt missipomoja epäreiluista kaksoisstandardeista.

Rees jäi kiinni samanlaisista sääntörikkomuksista kuin Prejean, eli hän jätti ilmoittamatta poseeranneensa nakukuvassa ennen kilpailua. Kuva tuli kisan jälkeen julkisuuteen ja missi menetti kruununsa. Reesin kuva oli pitkälti samanlainen kuin Prejeanin kuvat, eli hän poseerasi siinä rinnat paljaina. Missipomot ja Donald Trump katsoivat kuvan asiattomaksi ja tekivät päätöksensä sen perusteella. Reesin kuva löytyy tästä.

– En ymmärrä miksi olen ainoa, jota on rangaistu tällaisesta käytöksestä. Olin vain 19-vuotias kun kuvat otettiin. Ne otettiin ollessani yksityishenkilö, kauan ennen kuin olin Miss Nevada. Carrien kuvissa hän nimenomaan poseerasi puolialastomana. Minusta se on pahempi, Katie Rees kommentoi Comcast-sivuston mukaan.