Islannin viisukaunottaren yllättävä tausta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä iltana Moskovassa kisataan Euroviisujen voitosta, kun kilpailun finaali alkaa kello 22.00 Suomen aikaa. Mukana finaalissa on myös Islanti, jonka edustajana nähdään 18-vuotias Yohanna.

Teini-ikäinen Yohanna, oikealta nimeltään Jóhanna Guðrún Jónsdóttir, ei yllättäen olekaan syntyperäinen islantilainen. Hän on syntynyt 16. lokakuuta 1990 Kööpenhaminassa, Tanskassa. Viisulaulaja muutti kuitenkin kaksivuotiaana vanhempiensa kanssa Islantiin, jossa hän on varttunut Reykjavikissä ja Hafnarfjörðurissa.

Yohannan on kerrottu olleen lahjakas laulaja jo ennen kuin oppi edes puhumaan. Esiintymisen hän aloitti jo yhdeksävuotiaana. Silloin hän teki myös ensimmäisen albuminsa, joka julkaistiin lapsitähden kymmenvuotispäivänä vuonna 2000. Levy oli menestys ja sitä seurasivat nopeassa tahdissa myös toinen ja kolmas albumi.

Teini-iässä Yohanna vietti paljon aikaa Los Angelesissa ja New Yorkissa ja päätyi lopulta laulamaan myös Broadwaylle. Hänen tähänastisen uransa kohokohta nähdään tänä iltana, kun neitokainen esittää maansa Is It True? -nimisen kilpailukappaleen kymmenille miljoonille ihmisille.