Ilkka Alanko : Etsin sua

Singlet · Stara.fi

Neljä Ruusua -yhtyeen riveistä tuttu popveteraani Ilkka Alanko on bändin pitkän tauon aikana suunnannut soolouralle. Hänen ensimmäinen soolosinglensä on nimeltään Etsin sua.

Neljä Ruusua teki dance-osaston kauraa 90-luvulla englanninkielisen välivaiheensa aikana. Nyt Alanko palaa näihin samoihin tunnelmiin, mutta tällä kertaa suomeksi. Debyyttisingle on suomenkielinen dancebiisi, jonka soundimaailma on kuitenkin peräisin lähinnä 2000-luvun alkupuolelta.

Biisin ongelmana onkin juuri vanhentunut soundimaailma ja hittikoukun totaalinen puuttuminen. Ilkan lauluääni on yksi Suomen karismaattisimmista, mutta sillä ei pitkälle pääse, kun kappale on tasapaksu danceveto ilman hittikoukkua. Neljän Ruusun kappaleissa koukkuja löytyy vaikka muille jakaa, joten Ilkka Alanko kyllä tietää mistä hitit on tehty. Toivottavasti seuraava single on työstetty toimivammalla kaavalla.

Pisteet 2/5