Norja kiiti välittömästi viisukärkeen – Ruotsi ja Norja dissasivat Suomea

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvan vuoden Euroviisut ratkaistiin tänään Moskovassa järjestetyssä viisufinaalissa. Illan esitykset on nyt nähty ja pisteitä jaetaan parhaillaan. Kisojen ennakkosuosikki Norja nousi heti ensimmäisten pisteiden jälkeen kirkkaaseen kärkeen.

Norjan kilpailukappale sai täydet kaksitoista pistettä Espanjalta, Unkari, Slovenialta, Tanskalta, Valko-Venäjältä, Virolta, Ruotsilta, Puolalta, Islannilta, Venäjältä, Israelilta, Lietualta, Latvialta, Ukrainalta, Hollannilta ja Saksalta. Samalla Norja hätyyttelee Lordin taannoista piste-ennätystä.

Turkki sai täydet pisteet Britannialta, Azerbaizanilta, Sveitsiltä, Makedonialta, Belgialta ja Ranskalta. Islanti sai täydet pisteet Maltalta ja Irlannilta. Armenia sai täydet pisteet Tsekiltä. Bosnia ja Herzegovina sai täydet 12 pistettä Montenegrolta, Kroatialta ja Serbialta. Kreikka sai täydet pisteet Albanialta, Kyprokselta ja Bulgarialta. Viro sai täydet pisteet Slovakialta. Britannia sai 12 pistettä Kreikalta ja Kroatia saman verran Bosnia & Herzegovinalta. Azerbaizan sai täydet pisteet Turkilta. Moldova sai 12 pistettä Romanialta. Järjestäjämaa Venäjä sai täydet pisteet vain Armenialta.

Suomi sai kolme pistettä Maltalta ja kahdeksan pistettä Islannilta. Naapurimaamme Ruotsi antoi Waldo’s Peoplelle vain neljä pistettä ja Bulgaria kolme pistettä. Norja ei antanut Suomelle lainkaan pisteitä. Myös Viro antoi Suomelle neljä pistettä. Suomi antoi puolestaan Norjalle kahdeksan pistettä, Islannille kymmenen pistettä ja täydet kaksitoista pistettä Virolle.