Basso Festival laajenee Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä järjestetään Basso Festival -kaupunkifestivaali 5. – 6. kesäkuuta. Tänä vuonna tapahtuma laajentuu myös kokonaan uusille tapahtumapaikoille.

– Basso Festival on yhdistelmä paikkoja ja tapahtumia. Monimuotoinen festivaali kokoaa yhteen skeittauksen Kiasmalla, lämminhenkisen ja intiimin ilmaiskonsertin Koffin puistossa, sekä komeilla visuaaleilla projisoidun Suvilahden sisä- ja ulkolavoineen, festivaalin vastaava tuottaja Ville Tikkanen kertoo.

Festivaali käynnistyy pre-partyillä torstaina 28. toukokuuta torstaina Helsingin Virgin Oilissa, kun kanadalainen Justicen ja Soulwaxin ohella nykypäivän kuumimpiin elektrohouse-nimiin kuuluva MSTRKRFT saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen.

Itse festivaalin perjantaipäivä alkaa skeittaustapahtumalla Kiasman edessä. Iltatapahtuma järjestetään Redrum-yökerhossa, jossa esiintyy newyorkilainen Chairman MAO. Lauantaina Sinebrychoffin puistossa nähdään ilmaiskonsertti kello 12.00 alkaen. Puiston lavalle nousevat esiintymään muiden muassa Asa ja Jätkäjätkät sekä Reino Nordin Dynamic Duo.

Lauantain iltatapahtuma järjestetään Suvilahden vanhassa kulttuurimilijöössä, jossa esiintyjiä nähdään sekä Sähköpihan että Voimalan lavoilla. Tämä maksullinen iltatapahtuma tuo Helsinkiin useita ulkomaalaisia huippunimiä, kuten Annie, Kavinsky, The Whip, Cicada, Holy Ghost!, Dj Rupture, A1 Bassline ja  Beardyman.