Finnhits 2.0 -kokoelmalevy

Albumit · Stara.fi

Erityisesti 70- ja 80-luvuilla loistavasti menestyneet Finnhits-kokoelmat ovat palanneet. Nyt samoilla linjoilla, mutta uudella musiikilla, jatkaa Finnhits 2.0 -kokoelmalevy. Painopiste on aikaisempien levyjen tapaan edelleen iskelmässä, vaikka ollaan siirrytty jo 2000-luvulle.

Chisun Mun koti ei oo täällä -hitillä aloittavan kokoelman nuorekkaampaa osastoa edustavat vain Jenni Vartiainen ja Jippu. Muuten levyn kohderyhmä vaikuttaa olevan keskimäärin 30 – 50 -vuotiasta iskelmäkansa. Levylle on kasattu pääosin suhteellisen väsynyttä ”sinkkujen b-puolien” iskelmäpoppia Eppu Normaalin, Mamban, Laura Voutilaisen ja muiden oldies-osaston esiintyjen musisoimana.

Juha Tapio lienee noiden välimaastosta, sillä miehen upeat melodiat toimivat hienosti kaiken ikäisille. Levyn valopilkkuja ovat lisäksi yllättäen Suvi Teräsniskan herkkä radiohitti Hento kuiskaus. ja Johanna Kurkelan kaunis Salaisuuksia. Iskelmärock-yhtye Yö on saatu mukaan Taikasanat-kappaleella ja Maija Vilkkumaa Mä haluun naimisiin -kappaleella. Kokonaisuutena Finnhits 2.0 sopisi ehkä viilentyvän kesäillan kaljaterassin taustamusiikiksi.

Pisteet 2/5