Paul Anka jälleen tuplakeikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa viime vuosina usein konsertoinut viihdebisneksen grand old man Paul Anka saapuu maahamme jälleen loppukesästä. Tuolloin hän esiintyy Helsingin Finlandia-talossa ja Tampereen Tampere-talossa.

Taannoin Pori Jazzeillakin yleisön kyyneliin valloittanut maailman karismaattisimmaksi tähdeksikin nimetty Anka esiintyy Helsingissä 5. elokuuta ja Tampereella 9. elokuuta. Suomi on supertähdelle läheinen paikka, sillä yksi hänen uransa tärkeimmistä konserteista järjestettiin Helsingin Linnanmäellä vuonna 1959. Konsertti aiheutti ennennäkemätöntä hysteriaa aikalaisteineissä.

1950-luvulla suuren yleisön tietoisuuteen noussut ja siitä asti valokeilassa pysytellyt kanadalaissyntyinen Paul Anka tunnetaan niin esiintyjänä, lauluntekijänä, musiikkibisnesmiehenä kuin levyttävänä artistinakin. Hänen tunnetuimpiin, ikivihreisiin hitteihinsä kuuluvat muiden muassa Frank Sinatran ikivihreä My Way -klassikko sekä hitit Diana, You’re My Destiny, Crazy Love, ja Put Your Head On My Shoulder.

Paul Ankan huikeaa uraa on muistettu esimerkiksi tähdellä Hollywoodin Walk Of Famella ja roolilla Simpsonit-televisiosarjassa. Paul Anka on musiikin ohella esiintynyt lukuisissa elokuvissa, toiminut juontajana ja tehnyt muiden muassa teemakappaleen The Tonight Show -ohjelmaan. Viime vuonna Paul Anka nähtiin Suomessa konsertoimassa useampaan otteeseen: elokuussa Tampereella ja huhtikuussa Helsingissä ja Turussa.