Legendaarinen DJ Pete Tong ensimmäistä kertaa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista klubi- ja tanssimusiikin johtohahmoista, brittiläinen DJ Pete Tong, esiintyy LOVE-tapahtumassa Helsingin The Circuksessa sunnuntaina 5. heinäkuuta.

Pete Tong on suosittu klubi- ja tanssimusiikkimaailman radioääni, jonka kautta ovat kulkeneet klassikoiksi muodostuneet klubihitit ja jonka lähetyksiä kuuntelevat viikottain kymmenet miljoonat ihmiset. Tong on työskennellyt BBC Radio Onen viikottaisena äänenä yhtäjaksoisesti vuodesta 1991 ja on kanavalla toiseksi pisimpään työskennellyt DJ.

1980-luvun lopussa Pete Tong rantautti yhdessä Paul Oakenfoldin ja Danny Ramplingin kanssa acid house -kulttuurin Iso-Britanniaan, julkaisi Euroopan ensimmäisen house-kokoelman vuonna 1986, perusti legendaarisen FFRR -levy-yhtiön ja oli lyömässä läpi muiden muassa Armand van Heldeniä, Goldieta, All Saintsia ja Orbitalia.

Lavalla hänen seteissään voi kuulla mihin suuntaan tanssimusiikki on milloinkin menossa. Esimerkiksi Chemical Brothersin, Daft Punkin ja Justicen hittien ensisoitot on kuultu nimenomaa Pete Tongin perjantai-iltojen lähetyksissä. Hän on myös yksi maailman kalleimpia DJ:tä, joka esiintyy harvakseltaan viikottaisen radio-ohjelmansa takia. Pete Tong on myös Ibizan maailmankuulun Pacha-klubin vakio-DJ.

Musiikin lisäksi Tong on vaikuttanut elokuvamaailmassa valiten soundtrackin parin vuoden takaiseen 24h Party People elokuvaan sekä tuottajana It’s All Gone Pete Tong -elokuvassa. Kyseisen elokuvan kuuroutuvaa päähenkilöä ei kuitenkaan pidä sekoittaa Tongiin itseensä.