Legendaarinen sci-fi-sarja ”V” tekee paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisiakin 1980-luvulla kauhistuttanut televisiosarja V tekee paluun. Ulkoavaruuden oliot saapuvat tällä kertaa riistämään maan asukkaita uudelleen tuotetuissa jaksoissa ja uusien tähtien kanssa.

Sarjan pilottijakso V (The Final Battle) esitettiin Yhdysvalloissa lokakuussa 1984 ja sitä seurasi seuraavaan kevääseen saakka esitetty televisiosarja. Yhteensä sarjaa tehtiin vain yhden tuotantokauden verran, eli 19 jaksoa.

Sarjan uudelleentuotanto vahvistettiin Yhdysvalloissa eilen ja ohjelman on määrä päätyä televisioruutuihin ABC-yhtiön ja Warner Bros. -studion yhteistuotantona jo ensi syksynä. Alustavien tietojen mukaan sarjaan on kiinnitetty muiden muassa Lost-sarjasta tuttu Elizabeth Mitchell.

Alkuperäisen televisiosarjan kolmas jakso vedettiin pois ruuduista Yhdysvalloissa liian väkivaltaisena. Ohjelman lopettamisesta ilmoitettiin yllättäen keväällä 1985. Päätös tuli yllätyksenä myös tuottajille, sillä ainoa tuotantokausi päättyi juonen kannalta jännittävään tilanteeseen, joka olisi edellyttänyt jatkoa.

Sci-fi -sarja V kertoo ulkoavaruudesta maahan tulevien ”ihmisten” vierailusta. Vieraat lupaavat parantaa ihmiskuntaa vaivaavia tauteja vastineeksi etsimistään mineraaleista ja vedestä. Lopulta Vieraiden todelliset aikeet alkavat kuitenkin selvitä ihmiskunnalle ja taistelu alkaa.