Disco julkaisee kymmenvuotiskokoelman

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosikymmenen alussa platinaa myynyt Disco-yhtye palaa muutaman vuoden tauon jälkeen upealla hittikokoelmalla. Yhtye julkaisee kymmenvuotisen uransa kunniaksi kokoelman nimeltä 1999 – 2009.

– Minulla ja Akilla on ilo ja kunnia tarjota tässä paketissa otteita yhtyeemme kymmenvuotiselta taipaleelta. Siihen on mahtunut paljon kaikenlaista; naurua, ilon ja surun kyyneleitä, murjotusta, hyviä vitsejä, huonoja vitsejä, epävarmuutta, onnistumisia ja ikimuistoisia hetkiä.  Enkä päivääkään vaihtaisi pois tästä retkestämme, Olli Halonen kertoo.

– Kokoelman myötä tiivistyy koko mennyt kymmenen vuotta Discon suhteen. Näihin julkaistaviin kappaleisiin liittyy mieletön määrä kaikenlaista. Meille tekijöinä ja esittäjinä ne ovat olleet iso osa elämää niin henkisellä, kuin fyysiselläkin puolella. Heille, jotka ovat meidän musiikkiamme kuunnelleet, niillä on varmaankin myös jonkinlainen merkitys – omanlaisensa ja -kokoisensa kullekin.

Yhtyeen musiikista vastaavat Aki Eronen ja Olli Halonen ovat työstäneet levyä kaikessa rauhassa omalla Slave Room -studiollaan säveltäen ja sanoittaen kokoelmalle myös kolme täysin uutta kappaletta. Kokoelmalle on uusien biisien lisäksi tulossa kaikki yhtyeen singlet sekä muutamia aiemmin julkaisemattomia biisejä ja versioita. Mitä rakkaus saa aikaan? on kokoelman ensimmäinen singlelohkaisu.

– Mieleen tulee silloinen kämppäni Meilahdessa, jonka olohuoneen lattiassa olevasta luukusta laskeutui portaat pieneen kellarikoppiin. Tuossa hämyisessä kellarissa yleensä treenasimme Ollin kanssa. Oltiin jälleen kerran Ollin kanssa kellaritreeneissä, kun sitten hiljennyttiin kuuntelemaan radiota, Aki muistelee yhtyeen alkuaikoja.

– Odotettiin kärsimättöminä ja jännittyneinä. Millon se tulee.. se eka kerta, kun kuulee oman biisin radiosta. Ekaa kertaa ei unohda. Se on fiiliksenä jotain hurmoksen ja ekstaasin välillä. Ajatus siitä, että tuohon hetkeen – tuohon ekaan kertaan – mennessä takana on jo lukemattomia työtunteja.