Nyt varovaisuutta Facebookissa! Profiilisi on vaarassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook on pysynyt tähän saakka hyvin erossa virustartunnoilta ja roskapostilta. Viimeisen parin päivän aikana tilanne on kuitenkin muuttunut.

Monet suomalaisetkin käyttäjät ovat menneet roskapostittajien lankaan saatuaan ”kaveriltaan” viestin, jossa kehotetaan tutustumaan yhteisöpalvelun ulkopuolella sijaitsevaan verkkosivustoon. Näiden väärennettyjen viestien otsikkona on useimmin ollut ”Look at this” tai ”Hello” ja viestin sisältönä pelkkä verkko-osoite tai ”Check www xxxxx xx”. Kyse ei ole kuitenkaan suorasta linkistä, vaan verkko-osoitteesta, joka pitää kirjoittaa tai copy-pastettaa selaimen osoitekenttään.

Vahvasti Facebookia muistuttavalla kohdesivulla käyttäjältä kysytään Facebookin käyttäjätunnusta ja salasanaa. Mikäli käyttäjä menee lankaan ja luovuttaa tunnuksensa ja salasanansa, roskapostittajat pääsevät käsiksi hänen Facebook-profiiliinsa lähettäen sieltä käsin jopa sadoittain samaa roskapostia edelleen uhrin ”kavereille”.

Nyt kannattaa olla siis erityisen tarkkana viestien sekä tunnuksensa ja salasanansa kanssa. Toimituksen kokemusten mukaan lukuisat suomalaisetkin ovat menneet luovuttamaan vapaaehtoisesti salasanansa roskapostittajille.