Oliko Seiskalla tai Iltalehdellä osuutta Inkisen kohtaloon?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maanantaina menehtyneenä löytynyt SIG-yhtyeen keulahahmo Matti Inkinen katosi pian sen jälkeen, kun Seiska ja Iltalehti olivat uutisoineet hänen olevan epäiltynä lapsipornon hallussapidosta. Inkinen oli kuitenkin vasta epäiltynä ja asia oli vielä syyteharkinnassa. Laulajaa ei siten vielä edes syytetty mistään rikoksesta.

Lehtien uutisoinnista on nyt tehty kantelu Julkisen sanan neuvostoon ja SIG-yhtye pyytää verkkosivuillaan boikotoimaan molempia lehtiä. Turun Sanomien haastattelema apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske toteaa lehtien uutisoinnin olleen vähintäänkin ennenaikaista.

– Kaikki ovat syyttömiä kunnes toisin todistetaan, eli kyseessä on syytön mies, Kalske totesi.

Laulajan kuoleman myötä myös rikosepäilyn tutkinta ja syyteharkinta päättyivät, joten Inkistä ei tulla jatkossakaan asettamaan syytteeseen. SIG-yhtye ja monet yhtyeen fanit osoittavat nyt syyttävän sormensa kohti rikosepäilystä kirjoittaneita Seiskaa ja Iltalehteä. Yhtye epäilee uutisoinnin olevan jopa laitonta.

– Matti Inkistä koskeva uutisointi Seiskan ja Iltalehden osalta on ollut ala-arvoista, mahdollisesti myös laitonta? Yhtyeen toimesta on kummasteltu kuudelle (6) eri Iltalehden toimittajalle, miksi lehti ei poista nettisivuiltaan Matti Inkistä, omaisia ja yhtyettä syvästi loukkaavaa Seiska-lehdeltä kopioitua uutisointia, yhtye kirjoittaa verkkosivustollaan.

– Matti Inkinen ei ole syytettynä mistään rikoksesta, eikä keskellä mitään skandaalia. Matti on uhri. SIG-yhtye ei tule toistaiseksi kommentoimaan yllämainituille medioille yhtään mitään. Samalla toivomme, että myös entiset SIG-muusikot, SIG-yhteistyökumppanit ja muut tahot, jotka kokevat olevansa kanssamme samaa mieltä, tulevat toimimaan samoin.

Totuutta uutisoinnin vaikutuksesta Inkisen kohtaloon ei luonnollisestikaan voida enää selvittää. Sinä voit kuitenkin vapaasti ilmaista oman näkemyksesi asiasta. Mitä mieltä sinä olet? Oliko Seiskan ja Iltalehden uutisoinnilla mielestäsi osuutta suosikkilaulajan kohtaloon?

{democracy:88}