Yö-yhtyeen jäsenet sooloilevat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen iskelmärock-yhtye Yö pitää sisällään lahjakkaita muusikoita, jotka ovat nyt työstämässä myös soolouria. Yhtyeen entinen rumpali Antti Mäkinen julkaisi julkaisi debyyttisoolonsa toukokuussa ja nykyinen basisti Jay Lewis julkaisee toisen soololevynsä 24. kesäkuuta.

Miehet todistavat, että Yön kokoonpanossa musiikki ei rajoitu ainoastaan melankoliseen iskelmärockiin, sillä Mäkinen on saattanut ulos yhden tämän vuoden kovimmista suomijazzlevyistä. Kyseessä on täysin instrumentaalinen albumi. Paketti pitää sisällään levyn 5.1. audioversion, mikä tekee historiaa olemalla ensimmäinen 5.1. äänin varustettu audiojulkaisu kevyen musiikin kentällä.

Jay Lewisilla on vaiherikas ura takanaan muiden muassa Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Keskiviikkona 24. kesäkuuta julkaistava Beat The Elite on miehen toinen soololevy, johon on sekoitettu myös poppia ja progea. Yö on kirvoittanut jäsenensä näyttämään kykynsä soololevyjensä ja nyt myös soolokeikkansa myötä Tampereen Klubilla tiistaina 16. kesäkuuta.