Hittituottaja 19 vuodeksi vankilaan murhasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Urallaan lukuisia hittikappaleita työstämässä ollut 69-vuotias musiikkituottaja Phil Spector on tuomittu 19 vuodeksi vankeuteen murhasta. Hänet todettiin syylliseksi huhtikuussa ja tuomio julistettiin eilen.

Tuottajan todettiin ampuneen kotonaan näyttelijä Lana Clarksonin helmikuussa 2003. Tapahtumahetkellä Clarkson ja Spector olivat saapuneet asunnolle yökerhosta. Oikeudenkäynnissä kuultiin todistajina viittä naista, jotka kertoivat tuottajan uhanneen heitäkin aseella. Puolustus väitti, että nainen oli ampunut itsensä Spectorin asunnossa.

19 vuoden tuomion johdosta 69-vuotias tuottaja joutunee mahdollisesti viettämään jopa loppuelämänsä kaltereiden takana. Hän olisi 88 vuotias päästessään vankilasta, mikäli hän joutuu istumaan koko tuomion ja elää siihen saakka. Katso Spectorin pidätyskuva tästä.

Phil Spector lukeutuu maailman menestyneimpiin musiikkituottajiin. Hän on tuottanut musiikkia muiden muassa tähdille, kuten The Beatles, Ben E. King, Tina Turner, The Ronettes, John Lennon, Ramones ja George Harrison. Hänen tuottamansa hitti oli myös viime vuosisadan soitetuin yksittäinen kappale Yhdysvalloissa, The Righteous Brothersin You’ve Lost That Lovin’ Feelin.