Megan Fox haastattelu

Haastattelut · Stara.fi

Näyttelijä Megan Fox on tällä hetkellä Hollywoodin kuumin naistähti, ja häntä on usein verrattu Angelina Jolieen tatuointien, bi-seksuaalisuuden ja teini-ikäisenä koetun lesbosuhteen takia. Foxille tarjottiin jopa pääroolia kolmannessa Tomb Raider -elokuvassa, mutta hän ei halunnut seurata kaksoisolentonsa jalanjälkiä. Viihdelehti Stara tapasi kaunottaren Yhdysvalloissa.

Los Angelesin Santa Monicassa sijaitsevassa hotellissa Megan Fox liitää huoneeseen kuuluisia kurvejaan korostavassa purppurassa mekossa, mustassa villatakissa ja Jimmy Choon korkokengissä. Hän on pitkissä hiuksissaan ja tekoripsissään uskomattoman kaunis ilmestys.

22-vuotias Tennesseestä kotoisin oleva Megan Fox aloitti mallinuran 16-vuotiaana ja päätyi pian esiintymään Teinidraamakuningattaren tunnustukset -sarjassa yhdessä Lindsay Lohanin kanssa. Hänen läpimurtonsa tapahtui kuitenkin vasta Transformers-elokuvan myötä. Foxista tuli nopeasti kansainvälinen supertähti, joka kiertää nykyisin työkseen maailmaa. Reissaaminen ja uudet kokemukset ovatkin työn paras puoli.

– Todellakin! Otan kaiken vastaan avoimin mielin, kun saan elää tätä mieletöntä elämää. Koen koko ajan uusia asioita ja tapaan uusia ihmisiä. Kokemukset ovat usein epänormaaleja eikä tässä elämässä ole mitään normaalia.

– Näyttelijät hakeutuvat tähän bisnekseen, koska meillä kaikilla on alunperinkin jonkinlaisia tunne-elämän ongelmia. Tämä on yksi keino tulla toimeen niiden kanssa ilman että sinut leimataan. Näyttelijän ammatti on tapa selvitä siitä.

Nettiäänestysten tulokset imartelevat

Megan Fox on jo vuosia seurustellut Beverly Hills 90210 -sarjasta tutun Brian Austin Greenin kanssa. Pari erosi taannoin hetkeksi, mutta palasi pian yhteen, koska Foxin mukaan “seksi oli hyvää”. Hän myöntää kuitenkin olevansa yksineläjä.

– En ole kovin perhekeskeinen ihminen, vaan viihdyn paremmin yksin. Rakastan kuitenkin Shian (LaBeouf) äitiä. Toivon, että hän olisi minunkin äitini. Hän on mailman paras äiti.

Megan Fox on viime aikoina sijoittunut ykköseksi lukuisissa äänestyksissä, joissa on haettu seksikkäimpiä, kuumimpia ja kauneimpia julkkistähtiä. Hän ei itse pidä sijoituksiaan kovinkaan suurena juttuna.

– Minusta se on tietenkin hyvin imartelevaa. Samalla täytyy ymmärtää, että joka vuosi ykköseksi nousee uusi tyttö. Olin mukana elokuvassa, joka tuotti 800 miljoonaa, joten oli ymmärrettävää, että minusta tehtiin listan ykkönen. En ymmärrä sitä, mutta se on ilman muuta imartelevaa, Megan Fox kertoo Staralle.

Kaunotar kuuluu tällä hetkellä maailman seuratuimpiin supertähtiin, joita paparazzilauma seuraa ympäri vuorokauden. Näyttelijä on itse oppinut elämään kohujulkisuuden kanssa, koska näkee asiat myös paparazzien näkökulmasta.

– Se pitää vain sulkea mielestä. Sen antaa tapahtua, koska se on heidän työtään ja sitä pitää kunnioittaa. Siten he maksavat laskunsa ja ruokkivat perheensä. En voi haukkua heitä siitä, enkä kiinnitä siihen huomiota. En edes halua tietää mitä minusta kirjoitetaan. Minulle ei saa lähettää lehtileikkeitä, sillä yritän pysyä normaalina.

“Seksikäs imago sopii minulle”

Megan Fox nähdään Transformers-elokuvan trailerissa ja promokuvissa varsin vähissä vaatteissa. Hän ei kuitenkaan pelkää leimautuvansa sen takia.

– Leimautua miksi? Viehättäväksi? Mitä pahaa siinä olisi? Ei se ole oikeastaan lainkaan paha asia. Koen sen imartelevana, jos ihmiset haluavat nähdä minut sellaisena. Jos Michael Bay voi tehdä minusta hyvännäköisen niissä shortseissa, se käy minulle.

– Minulla on etunani se, etteivät ihmiset osaa vielä odottaa minulta mitään. He odottavat näkevänsä minut napapaidassa ja se siitä. Vaikka tekisin millaisen roolin tahansa, vaikka vain puolivillaisen, kaikki ajattelevat, että “Voi hitto! Megan teki vi**n kovaa työtä tuossa elokuvassa!”. Olen siis jo lähtökohtaisesti ylisuoriutuja sen takia mihin kategoriaan minut on laitettu.

– En välitä tuollaisesta, sillä seksikäs imago sopii minulle hyvin. Mielestäni se antaa minulle valtaa. En ole feministi, joka pelkää olla seksikäs, koska sillä saan kundit polvilleen. Sillä saan jonkun toisen ihmisen valtaani – seksikkyydellä, Megan Fox naureskelee.

Näytteleminen ei ole Megan Foxille pelkkää seksikkyyttä, matkustelua ja rankkaa työtä. Hän toivoo voivansa olla samalla myös roolimalli nuorille tytöille.

– Tottakai haluaisin olla roolimalli, mutta se riippuu siitä mitä se kenenkin mielestä tarkoittaa. En ole roolimalli, jos sellainen saarnaa, että “Seksi kuuluu vain avioliittoon”, “Kiroileminen on väärin” tai “Naisten pitäisi tehdä sitä ja sitä”. Olen kuitenkin roolimalli, jos sellainen haluaa tyttöjen olevan vahvoja, fiksuja ja ulospäinsuuntautuneita ja taistelevan oikeiden asioiden puolesta.

Lihotuskuuri ja rento elämäntyyli

Transformers-ohjaaja Michael Bay vaati Megania ennen kuvausten alkamista lihotuskuurille, koska ei pidä laihoista naisista. Työparilla ei ole kuitenkaan ollut erimielisyyksiä seksikkyyteen liittyvistä asioista.

– Lihoin ensin nelisen kiloa ja sen jälkeen lihoin vielä toiset neljä kiloa, mutta sitä hän ei enää vaatinut. Hän ei pidä hintelistä tytöistä, vaan enemmänkin lihaksikkaista, joten minun piti nostaa massaani ennen kuvauksia. Kuvauspaikalla vietetään pitkiä aikoja, mutta siellä ei ole aikaa kuntoilla ja catering on yleensä todella hyvä, joten siinä tulee helposti lisäkiloja.

– Mike on fiksu kaveri. Hän ei kuvaa sellaista, joka ei tule toimimaan. Minun täytyy vain luottaa häneen. Se on simppeliä, teen kaiken mitä minulta vaaditaan. En ole pikkusievä, vaan minulle käy kaikki mitä hän pyytää, Fox myöntää.

Lihotuskuurilla Megan Fox ei käyttänyt mitään erityisiä kikkoja, vaan eli aivan normaalisti.

– Söin vain enemmän ruokaa. Normaalisti syön kerran päivässä kymmeneltä illalla. En syö paljon, mutta en ole myöskään terveysintoilija. Aloin syödä kolme kertaa päivässä nostaakseni painoani. Minulla on myös kunto-ohjaaja, joka tekee kanssani Pilatesta yleensä yhden session viikossa.

– Olen nyt 22-vuotias. Olen valmistautunut siihen että kun täytän 28, minun pitää muuttaa koko elämäntyylini, mutta tällä hetkellä selviän nykyisellä menolla. En huolehdi itsestäni. En ole oikein sellainen ihminen.

Uuden ajan Angelina Jolie?

Moni on nimennyt Megan Foxin uudeksi Angelina Jolieksi, mutta supertähti haluaisi päästä irti vertailusta, ja pyrkii siksi tietoisesti tekemään eri asioita kuin Jolie.

– En halua tehdä juttuja, joissa seuraisin hänen jalanjälkiään. Olen kieltäytynyt elokuvarooleista, joiden tekeminen olisi voinut vaikuttaa matkimiselta. En halua ihmisten ajattelevan, että yritän matkia häntä. Se on enemmänkin kirous kuin siunaus, vaikka otankin sen kohteliaisuutena. Joskus mietin miksi meitä verrataan vain koska meillä on tatuointeja ja tummat hiukset.

– En ole vielä saanut tilaisuutta tavata häntä. Oikeastaan pelkään Angelinaa jostain syystä todella paljon ja olen yrittänyt vältellä tapaamista. En tiedä miksi. Olen vain tällainen. Angelina Jolie on erittäin voimakas ihminen ja luulen että hän voisi syödä minut elävältä. Luultavasti siksi pelkään häntä, Megan Fox paljastaa Staralle.

Kaatuneiden kosto

Transformers-elokuvan jatko-osa Kaatuneiden kosto saa ensi-iltansa 24. kesäkuuta. Leffan kuvaukset olivat myös Foxille kovaa fyysistä työtä. Vaikeinta kohtausta ei voi kuitenkaan suoralta kädeltä nimetä.

– Vaikea sanoa. Fyysisesti actionkohtaukset olivat minulle erittäin vaikeita, koska minun piti pysyä juoksevan Shian kintereillä. Hän on epäinhimillisen nopea ja minulla oli jalassani moottoripyöräsaappaat ja superkireät farkut. Yritin pysyä hänen perässään, mutta en kyennyt siihen. Hän ei myöskään halunnut pitää kädestäni, koska se näytti hänestä… homolta. No, ei ehkä homolta, mutta tyhmältä, Megan Fox paljastaa.

– Fyysisissä kohtauksissa oli vaikea sanoa repliikkejä, kun mukana oli nimiä kuten Optimus Prime ja Bumble Bee. On tarpeeksi vaikea sanoa jotain, mutta Bumble Been lausuminen onnistuneesti kesken juoksun oli todella vaikeaa.

Leffan ikimuistoisin kohtaus tulee kuitenkin kuin apteekin hyllyltä, sillä elokuvaa päästiin erikoisluvalla kuvaamaan myös aitojen pyramidien luokse.

– Paras on ollut ehdottomasti pyramidin päälle kiipeäminen. Se oli aika hullua.

Poikatyttö lääkkeiden voimalla seksikohtauksiin

Ohjaaja Michael Bay kertoi taannoin haastattelussa Megan Foxin olevan hieman höpsö. Myös supertähti itse allekirjoittaa kommentin mielellään.

– Siis ihmisenä? Olen kyllä vähän pöhkö. En ota itseäni lainkaan vakavasti, vaan olen sen vastakohta. En ota elämässäni mitään vakavasti. Olen kevytmielinen, pidän pojista enkä pidä huolta itsestäni. Olen ehkä hieman poikatyttö. Ostin juuri Dukatin moottoripyörän, mutta en osaa ajaa sillä. Kaadoin sen kun ensimmäisen kerran kokeilin ajaa. Se oli noloa.

– Pidän elokuvista jollaisia itse teen. Toimintaelokuvista. Odotan esimerkiksi todella innoissani uuden Terminator-elokuvan näkemistä. Olen siitä todella innoissani.

Julkisuudessa esitettyjen väitteiden mukaan Megan Fox käyttäisi rauhoittavia lääkkeitä ennen julkisia esiintymisiä. Tähti itsekin myöntää haastattelun lopuksi nämä tiedot oikeiksi.

– Kyllä. Otan Xanaxia ennen kuin menen lavalle ja ennen kuin teen seksikohtauksia, Fox tunnustaa.

Sian EdwardsThe Interview PeopleLos Angeles