Stratovarius-tähti Timo Tolkin yhtiö jättiveloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stratovarius-yhtyeen riveissä aikoinaan tunnetuksi tullut ja sittemmin sooloilemaan suunnannut kitaristi Timo Tolkki on pyörittänyt viime aikoina myös Goldenworks Ky -nimistä tuotantoyhtiötä. Nyt yhtiö on joutunut taloudellisiin vaikeuksiin.

Velkojat perivät yhtiöltä yhteensä yli 55.000 euron saatavia, ilmenee Taloussanomat-verkkolehden sivuilta. Vuonna 1999 perustetun Goldenworks -kommandiittiyhtiön toimialana on äänitysstudiot sekä äänitteiden ja musiikin kustantaminen. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Voicen mukaan yhtiöllä on työn alla useita projekteja, joten rahavaikeudet saattavat olla väliaikaisia. Nyt perittävät summat on riitautettu kevään aikana.

Yhteensä karhuttavana on 56.211 euroa, josta Nordea Pankki Suomi Oyj:n ja Finnvera Oyj:n velkomustuomioiden arvo on yhteensä yli 55.391 euroa ja OK Perintä Oy:n protestin arvo 820 euroa. Tolkin yhtiön velkomustuomioita ja protesteja pääsee tutkailemaan Taloussanomat-julkaisun verkkosivuilta tästä linkistä.

Edellisen kerran Timo Tolkki oli otsikoissa, kun hän myönsi lavastaneensa viiden vuoden takaisen puukotuksensa.

– Tuo puukotusstuntti olisi voinut jäädä tekemättä. Se maksoi niin paljon, enkä puhu nyt rahasta. Siinä vaiheessa oli kuitenkin isot rahat kyseessä ja lanttu sekaisin yhdellä jos toisellakin kaverilla. Sanotaan nyt, että vastuu pitää ottaa, mutta kaikki ei aina ole niin simppeliä kuin miltä näyttää, Timo Tolkki kommentoi tapausta Inferno-lehdelle.