Suomalaisbändi soitti 24 keikkaa vuorokaudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jyväskyläläinen Roso-yhtye on tehnyt keikkailun historiaa. Yhtye soitti koko lauantain 30. toukokuuta kestäneellä ”Roso 24h” -kiertueellaan kaikki kiertuaikataulussa olleet 24 keikkaansa.

– Ei ole tiedossa, että kukaan olisi tehnyt tätä aikaisemmin, Roson laulaja Ari Laakkonen sanoo.

Roso 24h -kiertue alkoi perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 00.00 Jyväskylässä Giggling Marlinissa ja päättyi vuorokauden kuluttua Popparissa. Bändi soitti yöllä ja illalla sisätiloissa ravintoloissa ja pubeissa. Päivällä keikat vedettiin traktorin peräkärrystä esimerkiksi ostoskeskuksissa. Keikkojen kesto oli 15–20 minuuttia.

Päivän suurimpia haasteita oli äänentoistolaitteiden pystyttäminen äärimmäisen tiukalla aikataululla. Roson kaksi tekniikkaryhmää selvisivät urakasta hyvin. Bändin lähes kaikki esiintymiset alkoivat minuutilleen tasatunnein. Enimmillään myöhästymistä tuli viisi minuuttia. Myös Radio Novan KesäVeikka-kisan veikkauskohteena ollut Birra Kuokkalan keikka alkoi ajallaan.

Sydämen tykytystä päivän aikana aiheutti esiintymislavana toimineen peräkärryn laidan vinssin oikuttelu. Muuten päivä sujui ilman teknisiä murheita. Bändille ja tekniikasta vastanneelle ryhmälle tapahtuma meni sarjaan ”ikuisesti mieleenjäävä”.

– Ai väsyttikö Roso 24h -kiertuepoppoota? Olivatko jutut tyhmiä? Vieläkö tekisimme saman uudestaan? KYLLÄ, Laakkonen tiivistää.