Viranomaiset varoittavat lehtiä Susan Boyle -uutisoinnista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britain’s Got Talent -ohjelmasta supertähdeksi noussut laulaja Susan Boyle on edelleen hoidettavana brittiläisellä Priory-klinikalla. Hän joutui hoitoon eri lähteiden mukaan joko uupumuksen tai hermoromahduksen takia. Joka tapauksessa äkillinen julkisuusmylly lienee ollut asiassa ratkaiseva tekijä.

Nyt PCC-virasto, eli brittien vastine Suomen Julkisen sanan neuvostolle, on antanut Simon Cowellin SiCo-yhtiön pyynnöstä maan lehdistölle varoituksen Boylen terveydentilan liian yksityiskohtaisesta uutisoimisesta. Guardian -lehden mukaan PCC lähetti eilen kaikille lehdille viestin, jossa se muistuttaa sääntöjen noudattamisesta.

– Susan Boylen edustajat ovat lähestyneet meitä. He ovat huolestuneita Boylen terveydentilaan liittyvien yksityiskohtien julkaisemisesta. He viittaavat yksityisyyden suojaan ja pyytävät PCC:tä välittämään viestin, jotta päätoimittajat voivat ottaa asian tulevaisuudessa huomioon, viestissä kirjoitettiin.

Lehden mukaan Talent-ohjelman tuotantoyhtiö Talkback Thames tee kilpailijoille psykologisia testejä ennen kilpailua. Osanottajille on kyllä tarjolla monipuolista ammattiapua kilpailun aikana, ja Boylen kerrottiinkin jo aiemmin turvautuneen muiden muassa psykologin apuun ennen finaalia. Suomessa viestistä uutisoi ensimmäisenä Markkinointi & Mainonta.