The Black Eyed Peas julkaisee uuden levyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen hiphop-ryhmä The Black Eyed Peas julkaisee viidennen albuminsa The E.N.D. (The Energy Never Dies) keskiviikkona 10. kesäkuuta. Albumin ensimmäinen single Boom Boom Bow on jo muodostunut hitiksi ympäri maailmaa.

Albumin toisena singlenä julkaistaan lähiaikoina kappale I Gotta Feeling. Nimestään huolimatta The E.N.D. ei merkitse The Black Eyed Peasin loppua vaan uuden aikakauden alkua. Kokeellisempaa, undergroundbileistä ja elektroklubeista ammentavaa soundia.

The Black Eyed Peas -yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 26 miljoonaa kappaletta. Yhtyeen edellinen levy, vuonna 2005 julkaistu Monkey Business sai kaksi Grammyä ja viisi Grammy-ehdokkuutta. Levyltä julkaistiin muiden muassa kappaleet Don’t Phunk With My Heart ja My Humps.

Viime vuosina The Black Eyed Peasin jäsenet ovat keskittyneet omiin projekteihinsa. Will.i.am on tuottanut esimerkiksi U2:ta ja Michael Jacksonia, näytellyt elokuvissa ja toiminut moottorina Barack Obaman vaalikampanjaa tukeneessa Yes We Can- kampanjassa. Fergie julkaisi vuonna 2006 sooloalbuminsa The Dutchess. Apl.de.ap teki puolestaan roolin elokuvassa ja vietti aikaa kotimaassaan Filippiineillä. Taboo keskittyi perhe-elämään ja on pian tulossa uudelleen isäksi.