Promoe : Svennebanan

Singlet · Stara.fi

Ruotsalainen hiphop-tähti Promoe on tuttu Suomenkin keikkapaikoilta. Vuodesta 2001 saakka varsin menestyksekkäästi levyttänyt artisti julkaisee kesäksi uuden singlensä nimeltä Svennebanan. Tarttuvasta kappaleesta voi muodostua jopa kesähitti.

Kappaleen ensisekunnit kuulostavat lähinnä vitsiltä, kunnes biitti astuu mukaan kuvaan ja eminemmäinen flow alkaa vyöryä esiin. Pian mukaan tulee myös lähinnä dancesta tuttuja syna-elementtejä. Todellinen yllätys kuullaan vasta vajaan minuutin kohdalla, kun vuoroon tulee kappaleen kertosäe.

Äärimmäisen yksinkertainen kertosäe on nimittäin lähes tyylipuhdasta eurodancea ja vieläpä yllättävän tarttuva sellainen. Kappale yhdistelee ennakkoluulottomasti useita musiikkityylejä ja rikkoo raja-aitoja. Oli kyseessä sitten vitsi tai ei, Svennebanan toimii erityisesti kertosäkeensä osalta hyvin myös tanssilattioilla. Promoen uusi single voi vielä muodostua kesähitiksi.

Pisteet 4/5