Hollywood on pelastettu – näyttelijät pääsivät sopuun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-tähtiä ja koko viihdemaailmaa uhannut näyttelijöiden lakko on onnistuttu välttäämään. Lakolla olisi toteutuessaan ollut vakavia seurauksia koko viihdemaailmalle viimevuotisen käsikirjoittajien lakon tapaan.

Näyttelijöitä edustavan Screen Actors Guild -liiton jäsenet äänestivät eilen uudesta kaksivuotisesta sopimuksesta, joka hyväksyttiin lopulta selvin numeroin. Peräti 78 prosenttia äänestäneistä oli uuden sopimuksen puolella. Äänestyslomake lähetettiin kaikille liiton 110.000 jäsenelle, mutta äänestysprosentti jäi 35 prosenttiin, MSNBC uutisoi.

Uusi sopimus nostaa näyttelijöiden palkkoja välittömästi kolme prosenttia ja takaa toisen 3,5 prosentin palkankorotuksen ensi vuodeksi. Lisäksi näyttelijät saavat sopimuksen mukaan erityisen internet-lisän, jonka määrä on yhteensä 105 miljoonaa dollaria. Aiemmin näyttelijät vaativat selvästi suurempaa korvausta nettilevityksestä.