Euroviisuvoittaja Alexander Rybak Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvan vuoden Euroviisut Fairytale-kappaleellaan ylivoimaisesti voittanut norjalainen Alexander Rybak saapuu pian Suomeen, sillä hän on vahvistanut esiintymisensä MTV3:n Pitkä kuuma kesä -ohjelman 12. heinäkuuta esitettävässä jaksossa.

Alexander Rybak esittää Tampereen Särkänniemessä nauhoitettavassa ohjelmassa Fairytale-kappaleensa yhdessä taustatanssijoidensa kanssa. Rybakin esitystä voi seurata joko paikanpäältä Tampereella tai omalta kotisohvalta televisiota katsellen.

Norjalainen Alexander Rybak on pitänyt jo neljä viikkoa hallussaan Suomen virallisen latauslistan ykkösijaa. Suomen lisäksi Fairytale on ollut iTunesin ostetuin kappale muiden muassa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Espanjassa, Kreikassa, Irlannissa ja Benelux-maissa. Alexander Rybakin toukokuun lopussa julkaistu esikoisalbumi Fairytales sijoittui Suomen albumilistan sijalle 17. Norjassa levy on myynyt  jo liki 100.000  kappaletta, eli tuplaplatinaa.

22-vuotias Rybak on soittanut pianoa ja viulua kuusivuotiaasta saakka ja nuoresta iästä huolimatta hän on esiintynyt lukuisien nimekkäiden artistien kanssa. Alexander tuli tutuksi Norjan kansalle vuonna 2006 Talent-ohjelmasta kappaleella Foolin’. Rybak on esiintynyt myös arvostetun viulistin, Pinchas Zukermanin, kanssa, voittanut Anders Jahres -kulttuuripalkonnon ja on Norjan suurimman sinfoniaorkesterin, Ung Symfonin, konserttimestari. Hän on myös näytellut teatterissa sekä elokuussa ensi-iltaan tulevassa Yohan Child Wanderer -elokuvassa.