Sofia Sidalta yhteissingle italialaistähden kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Toukokuussa Party Freak -kesäsinglen julkaissut ja viime viikolla Anastacian Euroopan kiertueen avaajana akustisella setillään Helsingissä esiintynyt suomalainen r&b-artisti Sofia Sida jatkaa työskentelyä kansainvälisten tähtien kanssa.

Nyt luvassa on italialaisen, kotimaassaan suurta suosiota nauttivan naisartistin, Jonie Falconen, kanssa levytetty rock-kappale Hasta El Sol. Kappale on vastikään julkaistu kansainvälisesti ja erityisesti Italiassa kappale ja yhteistyö suomalais-meksikolaisen artistin kanssa on herättänyt suurta huomiota.

Artistien edustajat päätyivät keskustelemaan yhteistyöstä Sofia Sidan kilpaillessa viime syksynä Latviassa, yli 150 miljoonaa televisiokatsojaa keränneessä New Wave -laulukilpailussa, jossa hän selviytyi finaaliin saakka.

– Kappaleen äänitykset sujuivat oikein aurinkoisissa merkeissä. Kappale levytettiin osittain italiaksi, osittain englanniksi ja osittain myös espanjaksi, joten sain laulaa myös toisella äidinkielelläni espanjaksi, mikä oli oikein mukavaa, Sofia kertoo.

Sofia Sidan piti alunperin olla mukana myös Mikael Gabrielin Pohjosen Poika -kappaleella, joka oli äskettäin ladattavissa ilmaiseksi viihdelehti Staran verkkosivuston kautta. Yhteisbiisi jäi kuitenkin tällä kertaa levyttämättä koska Sofian pitikiirehtiä juuri MG:n levystyssessioiden aikaan Ruotsiin viimeistelemään omaa tulevaa albumiaan.

Italialainen Jonie Falcone julkaisi alun perin Hasta El Sol -kappaleensa jo vuonna 2007. Sofia Sidan kanssa levytettyä duettoa varten kappaleesta sovitettiin uusi, rokahtavampi versio, joka äänitettiin keväällä Ruotsissa Sofian uuden albumin äänityssessioiden yhteydessä. Kappaleen sovituksesta enemmän rokahtavampaan suuntaan vastaa Sofian uuden albumin tuottajanakin toimiva muusikko ja tuottaja, Jan Simons.

Sofia Sidan uutuus albumi ilmestyy kauppoihin syksyllä. Hasta El Sol -kappale on ladattavissa kansainvälisesti muun muassa iTunes -musiikkikaupasta.