Provinssi-lauantain yllättäjänä tanskalainen VETO

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seinäjoella parhaillaan käynnissä olevassa Provinssirockissa musiikillinen pääpaino keskittyy tuttuun tapaan raskaaseen rockiin. Mukana on kuitenkin myös hieman kevyempää poljentoa tarjoavia akteja, joista lauantaina yllätti erityisesti VETO.

Tanskalainen electrorock-yhtye VETO esiintyi lähes täydessä Rumba-teltassa. Suurelle osalle paikalla olijoista yhtye ei ollut uusi tuttavuus, sillä bändin hitit saivat aikaan todellisen hurmostilan. Myös monet yhtyeestä aiemmin kuulemattomat festarikävijät saivat samalla itselleen uuden idolin.

– Ajoimme kaksi päivää Tanskasta tänne ja ajamme tämän jälkeen taas kaksi päivää takaisin. Tämä kaikki on kuitenkin sen arvoista. Kiitos, yhtyeen laulaja Troels Abrahamsen kehui vuolaasti suomalaisyleisöä.

Vuonna 2004 perustettu VETO yhdistelee soundissaan elektronisia soittimia perinteisiin. Bändin musiikki on kuin sekoitus Depeche Modea, The Arkia ja Placeboa. Bändi julkaisi ensimmäinen kokopitkän albuminsa There’s A Beat In All Machines vuonna 2005. VETO palkittiin Tanskassa vuonna 2007 parhaana uutena tulokkaana. Yhtyeen tuorein albumi Crashing Digits julkaistiin vuosi sitten.