Provinssirock veti Törnävänsaareeen 18.000 ihmistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen käynnistynyt 31. Provinssirock kokosi ensimmäisenä festaripäivänä 18.000 musiikin ystävää viettämään aurinkoista suvipäivää Törnävänsaaren puistoalueelle. Illan avasi seinäjokinen thrash-metal-akti Nicole.

Iltaa jatkoi Samuli Putro X-Stagella loihtien vieraille harvinaisen suomirockpop-session, sillä taiteilija helli yleisöä heittämällä kesän ainoan keikkansa juuri Provinssirockissa.

12 vuotta sitten ensi kertaa Provinssin lauteille noussut Placebo tykitti yleisöön kaikki sen merkittävät hitit tarjoten myös keskiviikkona julkaistulta Battle of the Sun -levyltään sen nimikappaleen. Laulaja Brian Molko ryhmineen nautti silminnähtävän paljon esiintyä jälleen fanaattiselle suomalaisyleisölleen. X-Stage-teltassa elvismetallisti Volbeat antoi kaikkensa rokkikinkereissään ja vastaanotti lavalla kultalevyt viimeisimmästä Guitar Gansters & Cadillac Blood -albumistaan.

Kolmas Nainen järjesti yhteislaulutilaisuuden, jossa kukin kiskaisi lyriikat omalta päänsisäiseltä kovalevyltään. Härmän ruutupaitarokkarit polkaisivat ilmoille myös tulevan albuminsa singlebiisin Kaiken pitäis muuttuu.  Provinssin avauspäivänä myös päättyi thrashiin, kun maailman kovimpiin kitaristeihin kuuluva Alex Laiho ja Children of Bodom piiskasivat Törnävänsaarenkentän tukanpyörityssessioon.

Lauantaina lavalle nousevat Provinssirockin pääesiintyjä Manowar sekä Don Johnsson Big Band, Kotiteollisuus, Stam1na, Opeth, Rubik, Emilina Torrini, Supergrass, Apulanta, Hot Leg, Röyhkä ja Rättö ja Lehtisalo, Risto, Raised Fist, Amorphis, Asa & Jätkäjätkät, Puolustusvoimien soittokunta feat. Veeti Kallio, Murmansk, HolyHell, Veto, Le Corps Mince de Francoise, Murena, Time Traveller, Brüssel Kaupallinen, Anssi8000&Maria Stereo, Zacharius Carls Group ja lukuisat alue-esiintyjät.