F1-veneet ja rock vetivät Lahteen 26.000 ihmistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähden Vesijärvellä viikonloppuna jo toista kertaa järjestetty Formula 1 -moottoriveneiden MM-osakilpailu, F1 GP Boat Race – Water & Rock Festival houkutteli Lahden Vesijärvelle perjantaina ja lauantaina yhteensä 26.000 kävijää.

Molempina päivinä Lahdessa kamppailtiin MM-osakilpailupisteistä. Päivien ohjelmassa olivat aamuharjoitukset, aika-ajot ja niiden jälkeen iltapäivällä jännittävä ja vauhdikas, noin 30 minuutin pituinen GP-startti. Tapahtuman iltakonserteissa esiintyivät muiden muassa Eppu Normaali, Maija Vilkkumaa, Paula Koivuniemi ja Kotiteollisuus.

Toissavuoden maailmanmestari Sami Seliö taisteli Lahden osakilpailuissa itsensä kolmanneksi. Hän onnistui toiseksi viimeisellä kierroksella puristamaan 420 hevosvoimaisen veneensä sellaiseen liitoon, että nousi viidenneltä sijalta pronssille. Kisan voitti hallitseva maailmanmestari Jay Price. Seliö jäi voitosta vain 10 sekunnin päähän.

– Oli erittäin tiukka kisa. Olen tulokseen tyytyväinen. Se tuli hirmuisella riskillä. Keli oli kova, ja venettä piti ajaa tosi tarkasti. Onneksi sunnuntaiksi saatiin säädöt kohdalleen, Seliö iloitsi.

Viikonloppu oli Mad Croc -tiimin Seliölle nousujohteinen. Eiliseen perjantaiseen MM-lähtöön hän starttasi paikalta yhdeksän, ja nousi kisassa viidenneksi. Jo se oli paras suomalaiskuskin saavutus koskaan Suomen MM-vesillä.

– Kahden päivän kokonaiskävijämäärä oli noin 26.000 henkeä. Viikonlopun sääennuste lupasi sateita, ja perjantai ei välttämättä suosinut meitä kelien puolesta. Nämä saattoivat olla osasyy siihen, että kävijätavoite ei aivan täyttynyt. Onneksi lauantai oli lämmin ja aurinkoinen, tapahtuman promoottori Kalle Keskinen totesi.