Kaksikymmentä huvipuistoa kerralla konkurssiin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista on tänään kantautunut huolestuttavia uutisia huvipuistojen ystäville. Maailman suurimpiin lukeutuva huvipuistoketju Six Flags Inc. on nimittäin ajautunut konkurssiin. Yhtiöllä on 20 huvipuistoa ja teemapuistoa ympäri Pohjois-Amerikkaa.

Uutistoimisto CNN kertoi tänään, että texasista alkunsa saaneen yhtiön velat olivat kasvaneet niin suuriksi, että yhtiö asetettiin lauantaina selvitystilaan. Yhtiöllä on tällä hetkellä velkaa huimat 1,8 miljardia dollaria. Six Flags tarvitsisi nyt 2,4 miljardin dollarin lainan, mutta nykyisessä taloustilanteessa rahoitusta on vaikea saada.

Yhtiön omistamissa puistoissa oli viime vuonna yhteensä lähes 25 miljoonaa kävijää ja vuosi oli yhtiölle menestyksekäs, sillä se tuotti voittoa 275 miljonaa dollaria. Sittemmin taloustaantuma on kuitenkin kolhinut yhtiötä kovasti. Selvitystilan myötä yhtiö voi vielä saada velkansa järjesteltyä, eikä tilanne ainakaan vielä tässä vaiheessa sulje puistoja.

– Tällä järjestelyllä ei ole merkitystä perheille, jotka tulevat huvipuistoihimme. He eivät huomaa mitään eroa aikaisempaan, yhtiön tiedottaja Sandra Daniels kertoi CNN:lle.