Jone Nikula narahti rattijuopumuksesta – kortti pois

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seinäjoen Provinssirockissa viime viikonloppuna tyttöystävänsä Ellen Jokikunnaksen kanssa juhlinut televisiopersoona Jone Nikula jäi sunnuntain kotimatkalla kiinni rattijuopumuksesta. Poliisi otti samalla Nikulalta ajokortin pois.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan Jone Nikula puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,25 milligrammaa, kun rattijuopumuksen raja on 0,22 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Tuo määrä tarkoittaa promilleina hieman tutumpaa 0,50 promillea.

Aiheesta uutisoineelle 7. päivää -lehdelle Nikula valotti hieman tapahtuman taustoja.

– Tämä oli klassinen v***n moka. Join edellisenä iltana pelkkää kaljaa ja lopetinkin ajoissa. Viimeisen tuopin ja rattiin tarttumisen välissä oli 12 tuntia, ja jotenkin kelasin, etteiole mitään hätää. Tyhmähän minä olin, kun olisin voinut kävellä 150 metriä lähimpään puhalluspisteeseen ja tarkistaa ajokunnon, Jone harmitteli Seiskalle.

Todellisuudessa Nikulan mainitsemia puhalluspisteitä ei Provinssirockista löytynyt kovinkaan helposti, sillä edes järjestysmiehet eivät tienneet oliko paikalla puhalluspisteitä lainkaan. Lähiaikoina julkiseen liikenteeseen turvautuva Nikula kertoi häpeävänsä tapausta kovasti.

– Olkoon tämä nyt vaikka kansalaisille opetus. Hävettää mielettömästi, sillä rattijuopumus on rikoksista alhaisin, Nikula totesi Seiskalle.