Suomalainen Trine-peli niittää menestystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen pelinkehittäjän Frozenbyten peli Trine on valittu vastikään pidettyjen E3-messujen parhaimmistoon pelisivusto GameSpotin toimittajien valinnoissa.

E3-messut ovat pelialan suurin vuosittainen messutapahtuma ja ne pidettiin kesäkuun alussa Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. Trine voitti kategorian Best Downloadable Game ja oli finalisti myös Best Platformer ja Best PC Game -kategorioissa. Trine julkaistaan heinäkuussa PC- ja PlayStation Network-alustoille.

– Trinen valinta E3-messujen parhaimmistoon on erittäin iloinen asia tiimillemme, joka on työskennellyt pelin parissa uutterasti jo yli vuoden ajan, Frozenbyten toimitusjohtaja Lauri Hyvärinen totesi.

– Trine keräsi messuilla paljon huomiota ja oli selkeästi yksi messujen yllättäjistä niin pelaajien kuin mediankin mielestä. Panostuksemme pelin laatuun kantaa vihdoin hedelmää ja odotamme heinäkuista julkaisua innolla.

Trine on fantasiamaailmaan sijoittuva fysiikkapainotteinen toimintapeli, jossa pelaaja hyödyntää kolmen hahmon erikoiskykyjä ja yhteistyötä voittaakseen kuningaskuntaa uhkaavan epäkuolleiden armeijan. Trinen pelattavuus pohjautuu sopivan realistiseen fysiikkamallinnukseen, jonka ansiosta pelaajalla on kymmenittäin erilaisia ratkaisuja kuhunkin tilanteeseen.

Pelissä on taistelua ja ongelmanratkontaa sulassa sovussa, ja peliä voi pelata oman tyylinsä mukaan. Pelin graafinen loisto jatkuu kentästä toiseen upean äänimaailman siivittämänä, ja lisäksi Trinessä on suomenkielinen tekstikäännös erinomaisen englanninkielisen ääninäyttelyn ohella.

Trine julkaistaan heinäkuussa 2009 ladattavana pelinä PlayStation Networkissa ja pakettiversiona PC:llä. Pelin ikäsuositus on 12+ ja julkaisijana toimii ranskalainen Nobilis.