Tieto

Elokuvat · Stara.fi

Koulun avajaisissa vuonna 1959 oppilaat piirtävät kuvia, jotka talletetaan 50 vuodeksi koulun perustuksiin muurattavaan säiliöön. Eräs tyttö täyttää piirtämiseen tarkoitetun paperinsa näennäisesti satunnaisilla numeroilla.

50 vuotta myöhemmin säiliö avataan ja numerosarja päätyy nuoren Caleb Youngin käsiin. Pojan isä, professori Ted Myles (Nicolas Cage) saa selville, että satunnaiset numerot pitävät sisällään koodatun viestin maailman kaikista suurista onnettomuuksista viimeisen 50 vuoden ajalta.

Kolme ennustetuista onnettomuuksista on kuitenkin vielä tapahtumatta, ja professori Myles ryhtyy epätoivoiseen pelastusyritykseen. Tehtävää vaikeuttavat varjoissa liikkuvat kuiskaajat, jotka tuntuvat vainoavat Mylesin poikaa.

Elokuvan perusidea on raikas ja käsikirjoitus suorastaan loistava. Nicolas Cage on tehnyt monta floppiroolia putkeen, mutta nyt hän onnistuu hienosti. Ei liene liikaa väitetty, jos tämä elokuva voisi jopa pelastaa hänen uransa. Ohjaaja Alex Proyas on saanut vangittua tunnelman upeasti, sillä tuloksena on harvinaisen intensiivistä jännitystä. Leffan erikoistehosteet hakevat vertaistaan mistä tahansa Hollywood-leffasta.

Kokonaisuutena Tieto on tuhti annos kirjaimellisesti hiuksianostattavaa jännitystä. Mikäli pidit Kuudes aisti ja The Signs -elokuvista, pidät myös tästä.

Genre: Toiminta / jännitysOhjaus: Alex ProyasPääosissa: Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury, Lara RobinsonEnsi-ilta: 19.6.2009Kesto: 2:04

Pisteet 5/5