Poliiseja saa taas kuvata televisioon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradion TV2:ssä jo 80-luvulta saakka esitetyssä Poliisi-tv -ohjelmassa ja viime aikoina myös JIM-kanavan Poliisit -ohjelmassa on esitelty raportteina järjestyspoliisien työskentelyä. Äskettäin tämänkaltaiset reportaasit kuitenkin loppuivat, kun ulkopuolisten pääsy poliisipartioiden mukaan kiellettiin.

Nyt asiaan on saatu ratkaisu, joka mahdollistaa poliisin toiminnan seuraamisen jatkossakin. Toimittajien lisäksi myös monet muut sidosryhmät voivat tutustua edelleen järjestyspoliisin toimintaan, kun sisäministeriön poliisiosasto on antanut asiassa uuden ohjeistuksen, Iltalehti uutisoi eilen.

Uusi ohjeistus perustuu eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen helmikuiseen päätöksen, jonka mukaan poliisi rikkoo lakia, jos se vie ulkopuolisia tilanteeseen, jossa saattaa paljastua salassapidettäviä tietoja. Uudessa ohjeistuksessa toiminnalle on asetettu rajoituksia, joilla tietojen vuotamista ulkopuolisille pyritään estämään.

Ohjeistus ei suoraan vielä mahdollista toimittajien mukanaoloa, sillä sen mukaan ulkopuoliset eivät saa esimerkiksi kuulla operatiivista radioliikennettä. Aiemminkaan toimittajia ei ole päästetty esimerkiksi ihmisten koteihin, joten siltä osin uusi ohjeistus ei tuo muutoksia.