Drag Me to Hell

Elokuvat · Stara.fi

Menestyksekäs ohjaaja Sam Raimi on viimein päässyt palaamaan juurilleen kauhuparodiassa Drag Me to Hell. Elokuva yhdistelee kauhuelokuvien kliseitä niin rajusti, että tilanteet muuttuvat aika ajoin jo hauskaksi parodiaksi.

Christine (Alison Lohman) on pankkivirkailija, jonka kielteinen lainapäätös ajaa vanhan naisen menettämään kotinsa. Kostoksi vanhus langettaa tappavan kirouksen Christinen ylle. Christine hakee apua selvännäkijältä pelastaakseen sielunsa ikuiselta kadotukselta. Kirouksesta vapautuminen on kuitenkin lähes mahdotonta, mutta toivoa ei saa menettää.

Sam Raimi on loihtinut hienon elokuvan, joka hakee tyylilajinsa todellisesta old school -kauhusta vuosikymmenten takaa. Elokuvan tarina ja sen tapahtumat menevät tarkoituksella niin yli, että naurunpurskahduksia ei voi pidätellä.

Muutamat juonenkäänteet ovat turhan lapsellisia, mutta muuten Sam Raimi osaa kyllä asiansa ensiluokkaisesti. Esimerkiksi kauhukohtauksen taustalla soiva jazz-musiikki tuntuu positiivisella tavalla absurdilta. Alison Lohman ja Justin Long hoitavat pestinsä siedettävästi, mutta ilman tulevia Oscar-ehdokkuuksia.

Genre: Kauhu/jännitysOhjaus: Sam RaimiPääosissa: Alison Lohman, Justin Long, Lorna RaverEnsi-ilta: 12.6.2009Kesto: 1:40

Pisteet 3/5