17 Again

Elokuvat · Stara.fi

Monet aikuiset haaveilevat siitä että saisivat palata ajassa taaksepäin korjaamaan jonkun nuorempana tehdyn virheensä. 17 Again -elokuvassa tällaisen mahdollisuuden saa Mike O’Donnel (Matthew Perry).

Mike oli nuorena todellinen koripallolupaus, mutta tyttöystävän yllättävä raskaus sai hänet hylkäämään urheilu-uransa ja keskittymään perheeseensä. Kolmekymppisenä Mike on edelleen yhdessä saman naisen kanssa, mutta hän katuu urheilu-uransa jättämistä, eikä siksi keskity tarpeeksi nykyhetkeen, eli vaimoonsa ja teini-ikäisiin lapsiinsa.

Yllättäen Mike saa kuitenkin toisen mahdollisuuden ja huomaa olevansa taas 17-vuotias (Zac Efron). Koulunpenkille palaava teini joutuu kuitenkin uutena oppilaana raivaamaan tiensä uudelleen ravintoketjun yläpäähän. Siinä häntä tosin auttaa lievästi sekava miljonääriystävä Ned, joka esittää koulussa hänen isäänsä.

Mike saa huomata, että koulumaailma on muuttunut huimasti vuosien vieriessä ja kosteissa kotibileissä hänen oma tyttärensä iskee silmänsä nuorentuneeseen isäänsä. Tämä ja monet muut kommellukset ovat kuitenkin toissijaisia, kun Mike yrittää pitää henkilöllisyytensä salassa perheeltään.

Leffan tarina on hauska ja käsikirjoitus toimii mainiosti. Zac Efron on kuitenkin liikaa kiinni High School Musical -roolissaan, sillä samat maneerit toistuvat myös tässä roolissa. Ned-isähahmo pelastaa kuitenkin elokuvan, sillä käsikirjoittajat ovat päässeet herkuttelemaan roolilla oikein kunnolla. Myös vaimon roolissa nähtävä Leslie Mann on hyvä valinta.

Elokuva saa itse kunkin ikään katsomatta tarkastelemaan elämäänsä ja tekemiään valintoja. 17 Again on pysäyttävä, hauska ja elämänmakuinen elokuva samassa paketissa.

Genre: KomediaOhjaus: Burr SteersPääosissa: Zac Efron, Matthew Perry, Leslie Mann, Thomas Lennon, Michelle Trachtenberg, Sterling KnightEnsi-ilta: 5.6.2009Kesto: 1:44

Pisteet 4/5