RMJ: Poliisit ottivat bändin kiinni backstagelta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna järjestetty RMJ Party Camp -juhannusfestivaali keräsi Porin Kirjurinluotoon tänä vuonna odotettua vähemmän juhlijoita. Festivaalin 45.000 kävijän tavoitteesta jäätiin merkittävästi, kun sateiden kyllästämälle festarialueelle saapui lopulta vain 36.000 juhlijaa.

Odotukset olivat kuitenkin korkealla vielä lauantai-iltapäivällä sateiden tauottua.

– Odotamme, että tämän illan Eppu Normaali saa porilaiset liikkeelle ja että iltalippuja myydään todella paljon, tapahtuman tiedottaja Tommi Räsänen kertoi lauantaina Staralle.

Sade hillitsi juhannuksen viettoa myös Porissa, joten festarikansan tunteet pysyivät viileämpinä kuin normaalisti. Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin ja ensiavun tarvitsijoita oli viime vuotta vähemmän. Viranomaisilla tehtäviä riitti tavalliseen tapaan.

Kulissien takana kuitenkin tapahtui, kun erityisesti hiphop-musiikkiin keskittynyt Kool Stage -lava oli viranomaisten tiiviissä tarkkailussa. Siviiliasuisten ja virkapukuisten poliisien lisäksi lavan backstage-alueella tarkastuksia tehtiin myös huumekoiran avustuksella.

Staran saamien tietojen mukaan poliisit hakivat lauantaina iltapäivällä backstage-alueelta Eepi Bollocx -nimisen ryhmän, jonka oli määrä esiintyä iltapäivällä Kool Stage -lavalla. Yhtyeen jäsenet otettiin kuitenkin viranomaisten suojiin jo ennen esiintymistään, joten festarikeikka jäi tällä kertaa väliin.

Räsänen ei vielä voinut vahvistaa asiaa Staralle, mutta hän oli tietoinen, että jotain poliisitutkintaa asian tiimoilta on tehty ja että asia on ilmeisesti etenemässä jatkotutkimuksiin.