Chris Brown tunnusti Rihannan törkeän pahoinpitelyn – sai poikkeuksellisen tuomion

Festarit Viihdeuutiset · Stara.fi

Helmikuun alkupuolella silloisen tyttöystävänsä Rihannan rajusti pahoinpidellyt hiphop-artisti Chris Brown on juuri tulleen tiedon mukaan tunnustanut tekonsa ja päässyt sopimukseen syyttäjän kanssa. Hänen saamansa tuomio on sivuehtoineen varsin poikkeuksellinen.

Chris Brown tuomittiin peräti viiden vuoden ehdolliseen vankeustuomioon törkeästä pahoinpitelystä.  Sopimuksen mukaan häntä ei passiteta vankilaan, mutta hän joutuu kuudeksi kuukaudeksi yhdyskuntakuntapalveluun, esimerkiksi siivoamaan maanteiden laitoja tai puhdistamaan graffiteja, kotiosavaltiossaan Virginiassa.

Näiden lisäksi hiphop-artistille määrättiin viideksi vuodeksi 50 metrin lähestymiskielto Rihannaan. Erikoislaatuisen tuomion perusteella lähestymiskielto kuitenkin pienenee 10 metriin, mikäli molemmat tähdet osallistuvat samaan julkiseen tapahtumaan. Näin ollen he voivat olla mukana samoissa juhlissa, mutta eivät esimerkiksi samassa huoneessa tai samalla esiintymislavalla.

Ehdollisen vankeustuomionsa rikkomisesta, eli pienestäkin rikkeestä, Chris Brown voidaan passittaa neljäksi vuodeksi vankilaan. Hän joutuu joka tapauksessa oikeuden eteen tarkasteltavaksi kolmen kuukauden välein ja osallistumaan lisäksi vihanhallintakursseille. Alustavien tietojen mukaan Rihanna oli paikalla oikeustalolla, mutta hän ei todistanut oikeudenkäynnissä, koska asiassa päästiin sopimukseen.