Kitaristi kuoli yliannostukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen kitaristi Jay Walter Bennett kuoli 24. toukokuuta kotonaan Urbanassa, Illinoisissa. Wilco-yhtyeen riveissä parhaiten tunnetuksi tullut artisti-tuottaja kuoli 45-vuotiaana.

Tänään tulleiden tietojen mukaan Bennettin kuolinsyynä oli kipulääkkeiden yliannostus. Kuolemaa tutkitaan tämän tuloksen perusteella jatkossa tapaturmana. Kitaristi löydettiin menehtyneenä kotoaan sen jälkeen kun häneen ei saatu muilla tavoilla yhteyttä.

Kunnanlääkäri Duane Northrup kertoi MSNBC-kanavalle, että kitaristin kuoleman aiheutti fentanylin yliannostus. Lääkettä määrätään Yhdysvalloissa erityisesti kroonisen kivun hoitoon.

Jay Bennett oli mukana Wilco-yhtyeensä lisäksi myös monissa muissa ryhmissä. 90-luvulla hän oli mukana Titanic Love Affair -yhtyeessä, joka julkaisi kolme albumia. Wilcoon hän liittyi vuonna 1994 ja oli mukana yhtyeessä aina vuoteen 2001 saakka, jolloin hän siirtyi soolouralle.