Barbie Girl -yhtye Aqua tekee paluun

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

90-luvun loppupuolella suomalaisiakin vauhdikkaasti tanssittanut tanskalaisnorjalainen Aqua-yhtye tekee paluun. Barbie Girl -discoklassikostaan tunnettu yhtye julkaisee syksyllä kolme uutta biisiä sisältävän Greatest Hits -albumin syyskuussa.

Levyn ensimmäinen sinkku on nimeltään Back To The 80’s. Biisin sanoituksissa saavat kyytiä niin Miami Vice -televisiosarja, kasarihiukset kuin Michael Jacksonkin. Kappaleen musiikkivideo löytyy tästä tai artikkelin alta. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen single yhdeksään vuoteen.

Aqua julkaisi kaksi albumia, Aquariumin vuonna 1997 ja Aquariuksen vuonna 2000. Yhtye hajosi vuonna 2001, mutta palasi yhteen viime vuonna muutamaa keikkaa varten. Kiertueella bändi huomasi pääsevänsä jälleen vanhaan kunnon vireeseen ja keikkojen jälkeen alkoikin syntyä uutta materiaalia.

Aqua on Tanskan kaikkien aikojen menestynein yhtye. Sen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 28 miljoonaa kappaletta ja sen sinkut ovat olleet listojen ykkössijoilla yli 35 maassa. Syyskuussa julkaistavalta kokoelmalta löytyvät Barbie Girl -hitin lisäksi muiden muassa kappaleet Around The World, Lollipop, Turn Back Time ja Cartoon Heroes.