Oscar-gaala muuttuu – lisää jännitystä palkintojenjakoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvamaailman tärkein palkintogaala muuttuu. Tapahtuman järjestävä The Academy of Motion Picture Arts & Sciences ilmoitti eilen merkittävistä muutoksista esimerkiksi Parhaan elokuvan palkitsemisessa.

Ensi vuodesta lähtien Parhaan elokuvan ehdokkaaksi valitaan nykyisten viiden elokuvan sijaan kymmenen elokuvaa. Muutos on samalla paluu juurille, sillä viimeksi tällä tavalla toimittiin vuoden 1943 Oscar-gaalassa. Silloin Casablanca voitti pystin. Tänä vuonna ehdokkaita oli viisi, ja niistä voiton vei Slummien miljonääri.

Muutoksen uskotaan tuovan lisää jännitystä gaalayleisölle ja televisionkatsojille. Päätöksen taustalla on tämän vuoden palkintojenjaon yhteydessä saatu kritiikki siitä, että monet suositut elokuvat, kuten Batman – Yön ritari ja Wall-E, eivät päässeet lainkaan ehdokkaaksi. Taustalla on myös elokuvastudioiden toiveet, sillä Oscar-ehdokkuus lisää usein myös elokuvan myyntiä ja katsojamääriä.